06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

In een eerder artikel heb ik al geschreven over de twee (vrijwel) identieke websites die ik gebouwd heb om verschillen tussen websites na aanleiding van linkbuilding te monitoren. Het gaat om twee websites waarop ik prepaid pakketten verkoop (als affiliate /  tussenpersoon) aan mensen die zoeken in Google op: “goedkope prepaid” of “goedkoopste prepaid”.

Het zijn de volgende twee websites:

www.goedkopeprepaid.org

www.goedkoopsteprepaid.org

Na het online zetten van de websites ben ik voor één (goedkoopste prepaid) backlinks gaan verzamelen en voor de andere (goedkope prepaid) niet. Zo kan ik het verschil monitoren met betrekking tot de ranking in Google. Na een aantal weken was het effect goed zichtbaar! De website waarvoor ik ben gaan linkbuilden steeg 6 posities in Google en de website waarvoor er geen backlinks zijn geplaatst slechts twee.

Zakken als een baksteen

Nu ik een aantal weken later weer de posities in Google met elkaar aan het vergelijken ben zie ik dat de website met backlinks één positie is gedaald in Google (van de 6e naar de 7e postitie), maar dat de website zonder backlinks 46 posities is gedaald (van de 10e naar de 56e plek)!

Google lijkt deze website zonder links dus een stuk minder interessant te gaan vinden… De komende periode wil ik voor “goedkoopste prepaid” verder gaan met linkbuilding en “goedkope prepaid” laten voor wat het is. Ik ben benieuwd naar de volgende resultaten. Gaat “goedkoopste prepaid” weer stijgen als ik weer backlinks ga plaatsen? En gaat “goedkope prepaid” nog verder zakken als ik er verder niets aan doe?

In een volgend artikel ga ik de resultaten weer beschrijven. Heb je voor nu alvast een opmerking of aanmerking of misschien een aan aanvulling op dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter!