06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

De laatste maanden ben ik weer meer onderzoek aan het doen naar het verbeteren van de posities van een aantal van mijn websites in de zoekmachines.

In dit artikel ga ik je kort vertellen wat ik heb gedaan voor één van mijn websites om binnen een vrij korte periode op de eerste plek in Google te belanden.

Het kiezen van een zoekterm

Ik ben begonnen met het kiezen van een zoekterm, waarop ik goed wil scoren. Aangezien deze website over het gratis plaatsen van persberichten gaat, heb ik gekozen voor de zoekterm: “persbericht plaatsen”.

Het kiezen van verschillende ankerteksten

Aangezien ik “natuurlijk” over wil komen, heb ik verschillende ankerteksten gebruikt die mijn linkpartners kunnen gebruiken om een link van te maken. Voor deze website heb ik de volgende ankerteksten gebruikt:

  1. Persbericht plaatsen
  2. Gratis persbericht plaatsen
  3. Persbericht
  4. Gratispersberichtplaaten.nl

(Ik heb voor ongeveer 50{cbcd0de20ec0073995e99f7ce74c7c97e648ec145f53d43c1c4622520dadc0be} van de links de ankertekst “Persbericht plaatsen” gebruikt.)

Het zoeken en vinden van linkpartners

Voor dit onderzoek ben ik op zoek gegaan naar linkpartners. Voor het vinden van deze linkpartners heb ik o.a. gebruik gemaakt van de volgende 2 websites:

www.sitedeals.nl
www.linkruil.org (is één van mijn eigen websites)

Op deze websites / forums kun je namelijk een bericht aanmaken met het verzoek om in contact te komen met andere website eigenaren die ook graag een link willen ruilen.

Verder heb ik in Google gezocht naar websites met een “linkpartnerpagina” en contact opgenomen met de eigenaren van deze websites.

Het uiteindelijk doel is het verkrijgen van links op linkpartnerpagina’s van anderen in ruil voor links op linkpartnerpagina’s van mijn eigen websites.

ABC linkruil

Ik heb voornamelijk aan ABC linkruil gedaan. Dat betekent dat ik terug heb gelinkt van een andere website op een ander ip adres dan de website waar mijn linkpartners naar toe hebben gelinkt.

Hoeveel links ik heb geplaatst?

In ongeveer 5 weken ben ik ruim 50 linkruils aangegaan. In deze periode ging de website rustig maar gestaag stijgen in de zoekresultaten. Eind april kwam de website uiteindelijk op de eerste positie terecht en daar staat hij nog steeds.

We zijn inmiddels 4 weken verder en mijn website staat nog steeds op een mooie 1e plek. Hoelang zal hij daar blijven staan?

Ik hoor graag wat je van dit artikel vindt en kom graag in contact met jouw als lezer van mijn blog.

Heb je een aanvulling of wellicht een vraag? Laat dan hieronder een reactie achter en ik reageer zo snel mogelijk!