06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

Voldoende variatie in je linkprofiel is erg belangrijk om tot mooie resultaten te komen.

Variatie in de linkprofielen voor de website waar ik zelf voor optimaliseer behaal ik onder andere door het plaatsen van blogreacties.

Het mooie van blogreacties is dat je links naar je website plaatst (ook al zijn ze vaak no-follow, ik maak er graag gebruik van), maar dat je ook gericht verkeer naar je website kunt genereren.

Door op een goede manier echt deel te nemen in reacties op blogposts kun je niet alleen de aandacht trekken van de schrijver van de post, maar ook van andere lezers en andere mensen die reageren.

Deze kunnen vervolgens weer een kijkje nemen op jouw website en misschien wel vaker terugkomen en / of inschrijven voor je nieuwsbrief etc.

Belangrijke tipstips

  1. Ga op zoek naar een aantal goedbezochte blogs die gerelateerd zijn aan het onderwerp op je eigen website om reacties op te plaatsen. Plaats vervolgens regelmatig een reactie op deze websites.
  2. Plaats geen reactie om alleen maar te reageren of alleen maar een link achter te laten. Neem alleen deel als je echt wat hebt toe te voegen of echt inhoudelijk wilt reageren.
  3. Gebruik een emailadres, waarbij je een gravatar (foto van jezelf) hebt geupload. Op deze manier komt bij je reactie altijd een foto van jezelf te staan en gaan mensen je op termijn herkennen op het internet.

Hoe vind je goede plekken om een blogreactie achter te laten?

Heel veel websites op het internet maken gebruik van het open source CMS WordPress. Onderdeel van WordPress is dat lezers van je blog kunnen reageren op je blogposts.

Op Nederlandse WordPress websites staat (bijna) altijd onderaan de website:wordpress

“Geef een reactie”

Als je op zoek wilt gaan websites over gerelateerde onderwerpen aan jouw website kun je het volgende in Google intoetsen:

“geef een reactie” <<onderwerp waarover je blogs zoekt>>

(vergeet de aanhalingstekens niet)

Als je bijvoorbeeld blogs zoekt over kinderkleding, dan kun je het volgende intoetsen in Google:

“geef een reactie” kinderkleding

Je krijgt dan de volgende resultaten te zien:

https://www.google.nl/#q={cbcd0de20ec0073995e99f7ce74c7c97e648ec145f53d43c1c4622520dadc0be}22geef+een+reactie{cbcd0de20ec0073995e99f7ce74c7c97e648ec145f53d43c1c4622520dadc0be}22+kinderkleding

Zo kun je natuurlijk heel wat zoekwoorden nalopen in Google om uiteindelijk een paar mooie websites te vinden waar je regelmatig een reactie plaatst. En natuurlijk ook websites waar je af en toe een reactie plaatst.

Hiernaast lees je ook meteen wat andere mensen te vertellen hebben over deze onderwerpen en steek je er waarschijnlijk ook nog wat van op.

Ik kom graag in contact met de lezers van mijn blog. Dus heb je een echte inhoudelijke vraag of reactie op mijn post? Dan kun je hieronder een reactie achterlaten! 😉