06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

Met deze tip kun je een paar mooie backlinks krijgen op websites zoals WordPress.com en Tumblr.com. Maar eerst even een stukje “geschiedenis” over Web 2.0…

Web 2.0 is een term die is bedacht door internetgoeroe Tim O’Reilly. Met deze term wordt de omslag van het internet aangegeven die omstreeks 2001 heeft plaatsgevonden na het uiteenspatten van de internet zeepbel.

Sinds de introductie van het Web 2.0 wordt de inhoud op het internet mede bepaald door de gebruikers van het internet en wordt er niet alleen maar informatie gelezen en gedownload door de gebruikers. Dit heeft mede tot gevolg gehad dat de interactie tussen gebruikers op het internet is verhoogd.

Voorbeelden van het Web 2.0 zijn “sociaalnetwerksites” zoals Hyves en Facebook, maar ook Twitter, Wikipedia en Youtube zijn mooie voorbeelden van “Web 2.0 sites”. Hiernaast zijn er op het internet inmiddels ook een groot aantal weblogs te vinden, waarop internet gebruikers gratis een weblog bij kunnen houden.

Enkele voorbeelden van websites waar je een gratis weblog op bij kunt houden zijn:

Blogs en links plaatsen op deze Web 2.0 sites

Je kunt gratis een profiel en weblog aanmaken op één of meerdere van deze websites. Ik probeer altijd zoekwoorden op te nemen in de weblog die ik creëer. Je kunt namelijk zelf woorden (-combinaties) kiezen voor de weblog die je aanmaakt. Als ik bijvoorbeeld een weblog aanmaken om te scoren in Google op “Webdesign Zwolle”, dan maak ik bijvoorbeeld de volgende web 2.0 website aan op WordPress.com: http://webdesignerzwolle.wordpress.com/.

Kijk voor alle Web 2.0 pagina’s die ik heb aangemaakt voor deze zoekterm op:

In deze blogs heb ik links opgenomen naar mijn eigen website met titels / ankerteksten waarop ik wil scoren in Google (bijv. “Webdesign Zwolle”, “Webdesign” en “Webdesignzwolle.nl”).

Bij het aanmaken van blogs op deze web 2.0 websites hou ik zelf rekening met de volgende punten:

  • De blogs en pagina’s bestaan uit minimaal 200 woorden
  • Ik neem min. 1 of 2 subkoppen op in de blogs
  • Ik neem min. 1 foto of afbeelding op in de blogs
  • Indien mogelijk neem ik een bijpassende youtube video op

Voor bijna alle websites die ik opzet maak ik minimaal 1 gratis web 2.0 blog aan. In mijn optiek is het altijd handig om een paar van dit soort links naar je website te hebben.

Heb je een vraag of opmerking?

Laat dan hieronder een reactie achter. Ik kom namelijk graag in contact met de lezers van mijn weblog!

Wil je nog meer linkbuilding tips lezen?

Ga dan naar: https://www.logticom.nl/linkbuilding-tips/