06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

Er zullen veel online marketeers en website eigenaren zijn die zeggen dat deze sociaal netwerk links geen positieve bijdrage leveren aan de positie van je website in de zoekresultaten van Google. Deze links krijgen namelijk een zogenaamde “no-follow” tag mee, waarmee wordt gezegd dat de link geen “waarde” krijgt.

Voor bijna al mijn websites maak ik echter profielen aan op sociaal netwerk websites, om vervolgens een paar links naar mijn eigen website te plaatsen. Zelf heb ik er goede ervaringen mee en ik maak ik er daarom ook graag gebruik van.

Hiernaast is het altijd verstandig om de naam van je merk / website vast te leggen op deze sociaal netwerk sites, voordat iemand anders dit doet. Dus ook al maak je (nog) geen gebruik van deze sociaal netwerk sites. Het is altijd verstandig om in ieder geval de namen vast te leggen.

Zo kwam ik bijvoorbeeld bij het aanmaken van een Twitterprofiel voor een website die ik gebruik om mijn linkbuildingtips uit te voeren erachter dat de Twitternamen: “WebdesignZwolle” en “ZwolleWebdesign” al bezet waren… Was ik er maar eerder bij geweest… Ik had graag één van deze Twitterprofielen tot mijn beschikking gehad.

Verschillende sociaal netwerk sites

backlinks naar websiteEr zijn een heleboel sociaal netwerk sites waar je een profiel kunt aanmaken en een link kunt achterlaten. Zie hier een uitgebreid overzicht op Wikipedia.

De sociaal netwerk sites waar ik zelf veel gebruik van maak zijn:

Facebook

Op Facebook kun je naast je eigen profiel een Facebook pagina voor je bedrijf of website aanmaken. Dit kun je doen door op “pagina’s ontdekken” te klikken en vervolgens op de groene knop “+ Pagina aanmaken”.

Je kunt vervolgens een foto of logo toevoegen, 1 of 2 berichten plaatsen en natuurlijk een link opnemen naar je eigen website.

Twitter

Ook bij Twitter kun je snel en makkelijk een profiel aanmaken. Ook hier kun je een logo of plaatje invoegen en een link plaatsen naar je eigen website. Zelf schrijf ik ook altijd een stukje in de “online bio” om het Twitterprofiel meteen wat meer inhoud te geven.

Google+ en Youtube

Als je een gmail account hebt kun je met een paar klikken op de muis ook een profiele op Google+ en Youtube aanmaken. Ook deze profielen kun je weer een beetje “opleuken” met teksten en foto’s. Tot slot laat je natuurlijk ook weer een link achter naar je eigen website.

Gravatar

Gravatar is erg handig als je regelmatig reacties achterlaat op verschillende blogs. Met behulp van Gravatar kun je dan namelijk automatisch overal dezelfde afbeelding bij je reactie plaatsen.

En waarom niet meteen een link achterlaten naar je eigen website als je toch al een profiel hebt of aanmaakt?

Voorbeelden van profielen die ik heb aangemaakt

De volgende profielen en links heb ik aangemaakt voor een website die ik gebruik voor het uitvoeren en laten zien van mijn linkbuilding tips:

Heb jij een vraag of opmerking?

Laat dan hieronder een reactie achter. Ik kom namelijk graag in contact met de lezers van mijn blog en wellicht kunnen we nog wat verder praten over het wel of niet gebruiken van sociaal netwerk links voor je website.