06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

In mijn vorige artikel (https://www.logticom.nl/internet-marketing/hoe-backlinks-genereren-voor-je-website/) heb ik al verteld hoe je backlinks kunt plaatsen om je website hoger in Google te krijgen. Vanavond ben ik ook weer een uurtje bezig geweest om linkjes te plaatsen en vandaar deze aanvulling op het vorige artikel.

Afkijken van anderen

Op school heb je het vroeger misschien weleens gedaan…? afkijken! Met SEO (Search Engine Optimalisation) is het ook handig om af te kijken. Er zijn namelijk hulpprogramma’s om te achterhalen welke backlinks bepaalde websites hebben. Op deze manier kun je deze websites bezoeken en ook voor je eigen website een link plaatsen!

Zelf maak ik gebruik van SEO Quake

SEO Quake (www.seoquake.com) is een programma wat je kunt downloaden en deze wordt dan aan je browser toegevoegd. Op deze manier kun je heel snel bepaalde “ratings” van een bepaalde website zien, zoals bijvoorbeeld de Pagerank van Google of hoe hoog een website staat in de Alexa Pagerank. Met SEO Quake kun je ook makkelijk achterhalen welke backlinks een website (je concurrent?) heeft.

Vind je dit allemaal een beetje ingewikkeld en wil je alleen maar op zoek naar de backlinks die een bepaalde website heeft dan kun je alleen gebruik maken van Yahoo Site Explorer. Als je op deze website de url intypt van de website waarvan je de links wilt weten dan krijg je deze binnen “no-time” te zien!

De laatste stap is het plaatsen van link naar je eigen website! Let op: je kunt natuurlijk niet op alle websites een link plaatsen. Dit kan alleen op websites waar je kunt reageren of waar je eventueel een link kunt ruilen. Websites die een artikel over je opgezochte website hebben geplaatst is weer een ander verhaal!

Heb je nog vragen of misschien aanvullende info? Schroom dan niet om hieronder een reactie achter te laten!