06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

De afgelopen weken heb ik weer eens paar niche websites opgezet met behulp van WordPress. Met deze websites ga ik proberen om met beperkte inspanningen mooie posities in de zoekresultaten van Google te bereiken.

Vaak kijk ik weer even bij één van mijn andere websites om te zien welke plugins ik standaard op mijn website wil zetten. Altijd even weer zoeken en ik vond het tijd om er voor mijzelf (en eventuele bezoekers van mijn blog) een lijstje van te maken.

De volgende plugins installeer ik altijd standaard op mijn WordPress websites:

1) WordPress SEO by Yoast ( http://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/ )

Behoeft denk ik niet veel uitleg. Dit is gewoon een erg handige plugin om de pagina’s en de berichten te optimaliseren voor de zoekmachines.

2) Akismet

Deze plugin zit standaard in WordPress en ik zet deze altijd “aan” om spam reacties tegen te houden.

3) WP Super Cache ( http://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/ )

In mijn optiek de makkelijkste WP cache plugin. Je hoeft de plugin alleen maar “aan te zetten” en je website wordt er een stuk sneller van. Ik check de snelheid van mijn website trouwens altijd met Pingdom Website Speed Test

4) Popularity Posts Widget ( http://wordpress.org/plugins/popularity-posts-widget/ )

In de sidebar zet ik zelf (bijna) altijd een widget met “meest gelezen” berichten. Op deze manier maak je het voor de bezoekers van je website makkelijk om snel nog 1 of 2 goed gelezen artikelen te bezoeken en voor jezelf is het erg snel en makkelijk om te zien welke pagina’s op je website veel bezocht wordt.

5) Quick Adsense ( http://wordpress.org/plugins/quick-adsense/ )

Met deze plugin kun je snel en makkelijk Adsense advertentie blokken in je website zetten. Als een website op een gegeven wat verkeer begint te genereren, dan zet ik er altijd al vrij snel Adsense advertenties op met deze plugin. Je kunt deze plugin trouwens ook gewoon gebruiken om affiliate advertenties op je website te zetten.

6) SEO Smart Links ( http://wordpress.org/plugins/seo-automatic-links/ )

Met deze plugin kun je een mooie en goede interne linkstructuur creëren. Eén keer een kwartiertje tijd in stoppen en je interne linkstructuur heb je goed op orde.

7) Google Analytics for WordPress ( http://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/ )

Last but not least… Met deze plugin kun je je Google Analytics code makkelijk in je site implementeren. Ik heb tot korte tijd geleden altijd de analytics code zelf in de header gezet, totdat ik op een gegeven moment weleens van theme wisselde. Vervolgens mis je van een paar dagen of weken de statistieken en moest de code er weer handmatig worden ingeplakt… Niet handig… Vandaar dat ik nu ook altijd deze plugin gebruik.

Mis je nog een plugin?

Mis je nog een plugin? Of heb jij nog een plugin die je zelf ook altijd meteen op een nieuwe WP website zet? Laat hieronder dan een reactie achter. Ik ben benieuwd…