De afgelopen weken heb ik weer eens paar niche websites opgezet met behulp van WordPress. Met deze websites ga ik proberen om met beperkte inspanningen mooie posities in de zoekresultaten van Google te bereiken.
Vaak kijk ik weer even bij één van mijn andere websites om te zien welke plugins ik standaard op mijn website wil zetten. Altijd even weer zoeken en ik vond het tijd om er voor mijzelf (en eventuele bezoekers van mijn blog) een lijstje van te maken.
De volgende plugins installeer ik altijd standaard op mijn WordPress websites:
1) WordPress SEO by Yoast ( http://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/ )
Behoeft denk ik niet veel uitleg. Dit is gewoon een erg handige plugin om de pagina’s en de berichten te optimaliseren voor de zoekmachines.
2) Akismet
Deze plugin zit standaard in WordPress en ik zet deze altijd “aan” om spam reacties tegen te houden.
3) WP Super Cache ( http://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/ )
In mijn optiek de makkelijkste WP cache plugin. Je hoeft de plugin alleen maar “aan te zetten” en je website wordt er een stuk sneller van. Ik check de snelheid van mijn website trouwens altijd met Pingdom Website Speed Test
4) Popularity Posts Widget ( http://wordpress.org/plugins/popularity-posts-widget/ )
In de sidebar zet ik zelf (bijna) altijd een widget met “meest gelezen” berichten. Op deze manier maak je het voor de bezoekers van je website makkelijk om snel nog 1 of 2 goed gelezen artikelen te bezoeken en voor jezelf is het erg snel en makkelijk om te zien welke pagina’s op je website veel bezocht wordt.
5) Quick Adsense ( http://wordpress.org/plugins/quick-adsense/ )
Met deze plugin kun je snel en makkelijk Adsense advertentie blokken in je website zetten. Als een website op een gegeven wat verkeer begint te genereren, dan zet ik er altijd al vrij snel Adsense advertenties op met deze plugin. Je kunt deze plugin trouwens ook gewoon gebruiken om affiliate advertenties op je website te zetten.
6) SEO Smart Links ( http://wordpress.org/plugins/seo-automatic-links/ )
Met deze plugin kun je een mooie en goede interne linkstructuur creëren. Eén keer een kwartiertje tijd in stoppen en je interne linkstructuur heb je goed op orde.
7) Google Analytics for WordPress ( http://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/ )
Last but not least… Met deze plugin kun je je Google Analytics code makkelijk in je site implementeren. Ik heb tot korte tijd geleden altijd de analytics code zelf in de header gezet, totdat ik op een gegeven moment weleens van theme wisselde. Vervolgens mis je van een paar dagen of weken de statistieken en moest de code er weer handmatig worden ingeplakt… Niet handig… Vandaar dat ik nu ook altijd deze plugin gebruik.
Mis je nog een plugin?
Mis je nog een plugin? Of heb jij nog een plugin die je zelf ook altijd meteen op een nieuwe WP website zet? Laat hieronder dan een reactie achter. Ik ben benieuwd…
een van de handigste plugins van WordPress is Add Link to Facebook, deze plaatst automatisch artikelen en pagina’s op Facebook.
Super handig
Hoi Stefan, bedankt voor je aanvulling. Idd erg handig om artikelen en pagina’s “door te plaatsen” op Facebook om een groter bereik voor potentiële bezoekers te creëren. Gr, Marcel
Leuk artikel! ben benieuwd of de plugin die Stefan omschrijft ook voor Google+ beschikbaar is!
Krijg overigens die wp_cache niet aan de praat:
Krijg de volgende melding:
WP_CACHE constant set to false
The WP_CACHE constant is used by WordPress to load the code that serves cached pages. Unfortunately it is set to false. Please edit your wp-config.php and add or edit the following line above the final require_once command:
define(‘WP_CACHE’, true);
Wanneer ik die line toevoeg aan wp-config.php, doet de site het niet meer…
Hoi Pieter, dat is niet zo mooi… Ik heb onvoldoende technische kennis om je hiermee te helpen. Bij mij werkt de plugin zonder problemen en heb er niets voor aan hoeven passen in wp-config.php. Gr, Marcel
De meeste had ik ook al in gebruik, maar WP cache en seo smart links kende ik nog niet. Deze ga ik zeker toevoegen aan men site. Bedankt voor de tips.
Ik gebruik tabellen in mijn WordPress website dus ik ben fan van Tablepress. Ook gemakkelijk voor bulkimport uit excel.
Hoi Mark,
Bedankt voor je aanvulling.
Lijkt mij idd een handige plugin.
Kun je ook “bulkimporteren” en hiermee verschillende pagina’s / berichten aanmaken?
Gr,
Marcel
Een aangemaakte tabel krijgt een ID. Bij het aanmaken kun je dan een bulk-import doen. Daarna kun je waar je maar wilt op een pagina en/of artikel het ID opnemen.
Het is geen tool om automatisch pagina’s of artikelen mee aan te maken.
Ok, bedankt voor je aanvulling. Hier was idd benieuwd naar. 🙂 Gr, Marcel
Bedankt voor de tips. Ik gebruik sinds kort ook Sumome om e-mailadressen te verzamelen.
Hoi Coen, bedankt voor je reactie en aanvulling! Gr, Marcel
Hoi Marcel,
Leuke blogs en sites ik denk dat event tracking met google een zeer relevante aanvulling is, zie mijn blogje hier over : http://247.today/wordpress-met-google-event-tracking/
Ik vroeg mij af waarom je telkens kiest voor verschillende websites en niet al je activiteiten op 1 platform aanbied, zo dat het niet makkelijker maken?
Pieter
Hoi Pieter, bedankt voor je reactie en je aanvullende tip! Ik heb hiervoor gekozen om het overzichtelijk te houden voor mijn relaties / klanten / prospects. Voor teksten kunnen ze bv terecht op Teksten.org en voor mijn artikel marketing tool kunnen ze terecht op Artikelmax.nl etc. Als alles op 1 website staat, dan wordt het (in mijn optiek) onoverzichtelijk. Gr, Marcel
Oke helder verhaal ik ben erg benieuwd naar de test die we nu met de persberichten draaien.