06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

Vier maanden geleden ben ik weer actiever geworden met het bouwen van zogenaamde niche websites. Deze boost had ik net nodig en kreeg ik na het lezen van een artikel op www.internetmiljonair.nl.

De ene niche website is echter succesvoller dan de andere… Waar moet je aan denken bij het vinden van een goede niche?

Eerdere pogingen

Ongeveer een jaar geleden heb ik al een handjevol websites opgezet om mijn ervaring en kennis op het gebied van internet marketing te vergroten. Deze website gaan over onderwerpen waar ik wel wat van wist en waar ik makkelijk artikelen over kan schrijven. De websites genereren inmiddels wat verkeer en onlangs heb ik er ook adsense opgezet. Het blijkt dat ik de kosten terugverdien en er ook nog winst aan over hou!

Eén succesvolle website

Er zit één website tussen die het beter doet dan de andere. Met deze website dacht ik gewoon een beetje geluk te hebben, maar na wat meer onderzoek blijk je van tevoren al te kunnen uitzoeken of de kans van slagen van een niche website groot is. Ik heb twee aspecten gevonden die mij helpen om een goed niche te vinden:

  1. Hebben de bezoekers een “koopintentie”?
  2. Sluiten de adsense advertenties goed aan op de inhoud?

Hebben de bezoekers een “koopintentie”?

Als je de url van de website en de teksten van de website zo maakt dat je toekomstige bezoekers een koopintentie hebben, dan is de kans van slagen van een niche website groter. Denk hierbij een bijvoorbeeld “goedkope simkaart kopen”. De mensen die dat intoetsen in Google zijn op zoek naar een goedkope simkaart en zijn niet ver verwijderd van een koop.

Sluiten de adsense advertenties goed aan op de inhoud?

Als je het voorbeeld van hierboven neemt over “goedkope simkaart kopen”, dan kun je je voorstellen dat je adsense inkomsten hoger zijn als er advertenties bij komen te staan over “goedkope simkaart kopen”, dan over andere onderwerpen. Als ik een niche uitzoek, dan kijk ik ook altijd even in Google of er hier mooie en relevante advertenties bijstaan!

Nieuwere niche website projecten

De afgelopen maanden heb ik er ongeveer 5 niche websites bijgebouwd. Mijn ervaring is dat niet elke website even succesvol is dan de andere, maar dat je wel elke keer meer ervaring opdoet die je kunt gebruiken voor je volgende websites. Al met al blijft het een leuke tijdsbesteding en je kunt een mooie basis leggen om te leren hoe je een website kunt optimaliseren voor de zoekmachines!

Heb je een opmerking, een aanvulling of zelf ervaring met het bouwen van niche websites? Laat dan hieronder een reactie achter, ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening en inzichten!