06 - 811 626 11 marcel@logticom.nl
Selecteer een pagina

Gebruik maken van Google Adsense is een leuke en handige manier om wat bij te verdienen op het internet. Met Google Adsense kun je advertenties op je website zetten waar je voor betaald krijgt als bezoekers erop klikken. Zorg wel dat je het programmabeleid van Google leest en je hieraan houdt.

Een adsense account aanmaken

Een account maak je aan door je te registreren. Het account is nog niet meteen acief, Google heeft een paar dagen nodig om je account te verifiëren. Je website wordt beoordeeld en er wordt natuurlijk ook gekeken of je website niet in strijd is met het programmabeleid.

Account is goedgekeurd, en nu?

Als je account is goedgekeurd kun je inloggen. Je komt terecht in een dashboardomgeving. Hier kun je advertenties aanmaken en kiezen welke kleuren en welk formaat je wilt hebben. De meest effectieve formaten zijn de grote rechthoek (336×280), de kleine rechthoek (300×250) en de brede skyscraper (160×600). Het is echter belangrijk om formaten te kiezen die goed bij je website passen.

Plaats niet meer dan drie advertentieblokken, drie blokken met links en twee zoekvakken op een pagina. Dit is namelijk in strijd met het programmabeleid.

Waar kan ik de advertenties het beste plaatsen?

Google heeft zelf een plaatje gemaakt waar je je advertenties het beste kunt plaatsen. Hoe donkerder de kleur hoe beter de advertenties presteren. Bekijk het plaatje onderaan dit bericht.

Nu de advertenties op je website staan is het afwachten tot je inkomsten gaat creëren. In plaats van afwachten kun je natuurlijk het beste nog meer artikelen op je website plaatsen zodat je nog beter gevonden wordt en de kans op inkomsten toenemen.

Verwacht op korte termijn nog niet teveel van Google Adsense, tenzij je al een “grote” website hebt. Als je website “groter” wordt en er meer bezoekers komen zullen je inkomsten met Google Adsense ook toenemen.